Местата, които ни липсват
category: Eat and DrinkМестата, които ни липсват в свещения град – дом на батките, гларусите и трите ленти – са много и съм сигурен, че всеки си има своето райско кътче, където отива да изпие по бира или чаша хубаво вино (а защо не две) с приятели  в съчетание с приятната атмосфера на заведението.

Имайки предвид тези фактори, ще разкажа за някои от моите любими места, които неволно ме връщат към хубави спомени за незабравимите моменти прекарани там.


Hashtag Studio


Когато за първи път влязох в Hashtag Studio, за няколко мига бях като отнесен. Аз съм от хората, които трудно намират комфорт в нови и чужди пространства, но това място със сигурност ме накара моментално да се почувствам като у дома си.


Очаквам с нетърпение сутрините, в които те посреща изкушаващият аромат на кафето, и вечерите, в които усещаш атмосферата на топлина,  близост и усмивки измежду хората там.


Фактът, че почти целият интериор е ръчно направен от собствениците, още повече допълва идеята за желанието на тези хора да принесат позитивна частичка от себе си в това място. Обзавеждането е стилно съчетано с лек винтидж привкус, затвърждавайки чувството на уют и пълно спокойствие.

Първият етаж е перфектен за наслада на ароматното им кафе, което се съчетава перфектно с падащите слънчеви лъчи там, а и силно се съмнявам преди да сте имали възможност да поставите кафето или храната си на маса във формата на аудиокасета.


Въпреки всеки един прекрасен детайл отнесен към интериора, истинската магия на това място започва от стълбите, водещи към приземния етаж. Слизаш по тях и навлизаш в едно приказно пространство, изпълнено с книги (наредени дори и по самите стълби!), удобни мебели и леко притъмнена светлина, която допълва перфектно атмосферата.Приземният етаж е място, което винаги ще свързвам с често провеждащите се там събития като #ПрочетиМи, Stand-up комедии и Quiz вечери, които определено очаквам с нетърпение.


Невъзможно е човек да запомни Hashtag Studio с друго освен приветливото обслужване, невероятният привкус на атмосферата и моментите с любимите хора.

Ако искате да си припомните онова кътче в Бургас, в което можете да се насладите на невероятно креативна, но и в същото време романтична и уютна атмосфера, запишете го моментално в листата със задачи за след каратината.ПивоварнатаВсеки е чувал за напитката, прочула България като една от малкото страни, в които има двулитровка.

Пивото е най-старата и най-консумирана алкоколна напитка не само в Бургас, а в целия свят. Най-популярната напитка след водата, чая и кафето…

Предполагам се сещате, къде можете да се насладите на така нареченото божествено пиво,нали? Ние първо ще отидем  в Пивоварната Veritas! Със сварената точно там бира, заведението ме връща във вечерите, прекарани с хубава компания и крафт бирата им – перфектна както за дълбоки и дълги разговори, така и за безгрижни приказки – на всеки според настроението и вкуса!И наистина, в асортимента им може да се намери бира за всеки вкус. О, без съмнение отново ще се върнем там и поне три дни ще ядем, пием и ще си говорим – точно като в приказките!


Винаги когато посетя Пивоварната, отделям специално внимание на интериора, препоръчвам и Вие да го направите, а ако не сте видели инсталацията, където се приготвя Пивото с главно П, тя е на подземния етаж – обещавам, че няма да Ви остави равнодушни!

Смятам, че интериорът е онова, което отличава всяко заведение, носи духа му и е ключов за доброто ни прекарване, а и за завръщането ни. Прави ни впечатление, че и приятелите ни от Пивоварната също знаят това, защото обстановката е онази, перфектната за „бичене на айляк“, познат в някои частни на страната като моабет или както му викаме по нашенски: „да си полафиш с някое лице или маняк“ (или не на бургаски диалект казано – приятел)Cardamon


Има малко места като Кардамон наоколо и честно казано ми е малко трудно да го опиша без да звуча прекалено претенциозен. Самото заведение е обгърнато от странен примес на безгрижна и веселяшка бохемска атмосфера и urban култура.


Артистичен привкус на обстановката придават не само редовните музикални участия, чиито посетители лесно могат да де отпуснат и изгубят в ритъма на музиката, а и уютният интериор.Представете си го като модернизирана версия на класическия пъб с винтидж орнаменти.Ако пък времето е хубаво с удоволствие ще седнем на масите отвън и ще се наситим на гледката към най-оживената и красива улица в цял Бургас, предоставяща удобната възможност за деликатно клюкарстване . От личен опит ви казвам, че няма нищо по-вълшебно и успокояващо от следобед, прекаран там, гален от слънчевите лъчи с лимонада в ръка, поклащайки леко крака  в ритъма на приятната музика.Кардамон не е просто заведение, нито кафене, нито пък и кръчма. Кардамон, колкото и грандиозно да звучи, е епицентър на младежкия културен живот, на който ние с удоволствие ще се насладим, след карантината, независимо от повода.

Благодаря на авторите на статията:

Пролетина Палова
Aлекс Богдев
Маргарита Узунова